Duo afvoer wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set is niet hetzelfde als een was droogcombinatie. In een set heb je twee losse apparaten en dat betekent dat je voor beide een eigen aansluiting op de waterafvoer nodig hebt. Niet iedereen heeft de luxe van een dubbele afvoer, maar gelukkig is daar de duo afvoer of het Y-stuk voor uitgevonden. Zo kun je de wasmachine en droger toch gewoon naast elkaar zetten en ze beide op één afvoer aansluiten. Hier lees je alles wat je over dit product moet weten.
Sets

Wat is een wasmachine droger duo afvoer

Bij een duo afvoer heb je een opzetstuk voor je enkele afvoer, waar je twee afvoerslangen op kunt aansluiten. Zo wordt een Y-afvoer een dubbele afvoer. Bij sommige merken wordt dit product ook wel een splitter genoemd. Niet iedere droger heeft een afvoerpunt nodig, bij een condensdroger kun je er ook voor kiezen om het water te laten opvangen in een condensbak. Het voordeel hiervan is dat je niet langer een afvoerpunt nodig hebt, maar dan moet je wel accepteren dat je de condensbak af en toe moet legen.

Zodra je dit vergeet zal de condensdroger niet meer naar behoren werken en loop je het risico dat het apparaat sneller stuk gaat. Je koopt dit product gewoon bij de bouwmarkt of in een online winkel, het is niet nodig om op zoek te gaan naar merkspecifieke opties, alle universele producten zullen goed werken.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Y-stuk voor afvoer wasmachine en droger

De naam verklapt al een beetje wat een Y-stuk is, namelijk een Y-vormig stuk wat je op de afvoer kunt plaatsen. Beide uiteinden van de Y vormen dan een nieuw punt waarop je een afvoerslang kunt aansluiten, één voor je wasmachine en één voor de droger. Het is een handige oplossing wanneer je je wasmachine en droger naast elkaar wil zetten op een plek waar maar een enkele afvoer beschikbaar is.

Als je beide slangen zonder Y-stuk in de afvoerpijp stopt, is er namelijk een kans dat ze losschieten, waardoor het water overal behalve in de pijp terecht zal komen. Aan het uiteinde van het stuk zitten twee openingen, je stopt de afvoerslang van je wasmachine in de grote en die van je wasdroger in de kleine.

Het product kan niet alleen worden gebruikt voor wasmachines en drogers, je kunt het bijvoorbeeld ook voor je vaatwasser gebruiken. Gelukkig is het artikel heel betaalbaar, de prijs inclusief btw ligt vaak nog onder de €20 (zonder verzendkosten).

Veelgestelde vragen over een duo afvoer voor een wasmachine en droger set

Heb je verschillende Y-afvoeren, splitters en andere artikelen bekeken en misschien zelfs al in je winkelwagen gelegd, maar twijfel je nog steeds? Lees dan hier wat de meest gestelde vragen over dit onderwerp zijn.
Ja, maar om het mogelijk te maken om de afvoerslangen ook echt aan te sluiten, heb je vaak een hulpstuk nodig in de vorm van een splitter. Hiermee kun je twee afvoerslangen probleemloos op hetzelfde afvoerpunt aansluiten.
Over het algemeen heeft de afvoerslang van een wasmachine een dikte van in ieder geval 40 mm, omdat er anders te veel risico is op lekkages en verstoppingen. Meet voor de zekerheid altijd de dikte van de slang op, dit kun je doen door er een touwtje omheen te wikkelen, deze af te knippen en vervolgens datzelfde touwtje langs een liniaal te leggen.

Gebruik altijd de gebruiksaanwijzing van de splitter om te bepalen hoe alles bevestigd moet worden. In de meeste gevallen kun je het hulpstuk gewoon op het afvoerpunt zetten, zonder dat je daarvoor extra middelen nodig hebt. Soms worden er ringen meegeleverd bij je bestelling, deze zorgen ervoor dat het water niet kan gaan lekken.

Zorg ervoor dat er geen knikken in de afvoerslang zitten en dat deze recht naar beneden gaat. Idealiter zit de afvoerslang ten minste 15 centimeter diep in de buis en zit het afvoerpunt niet hoger dan 1 meter, zo is het afpompen van het water het gemakkelijkst.