Kast voor wasmachine en droger set

Het is erg handig om een wasmachine en droger in huis te hebben, maar helaas zijn de apparaten niet altijd even modieus vormgegeven. Als je het echt heel vervelend vind om er de hele tijd tegenaan te moeten kijken, is een wasmachine kast een hele goede oplossing. Deze bouw je om de apparaten heen, waardoor ze niet langer in het zicht staan. Dit is niet alleen veel mooier, maar je kunt er ook ruimte mee besparen.

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de kast voor wasmachine en droger sets!

Sets

Wat is een kast voor een wasmachine droger set

Wanneer je op zoek bent naar een kast voor je wasmachine en droger set heb je een aantal verschillende opties. Je kunt voor een losstaande of een inbouwkast kiezen en dan heb je nog de optie om de twee apparaten bovenop of naast elkaar te plaatsen. In de volgende secties kun je per optie lezen waar je op moet letten.

Gaat op in het interieur

Er zijn een aantal voordelen van een zogenaamde ombouwkast voor je wasmachine. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de apparaten niet langer in het zicht staan. Zeker wanneer je niet zo groot woont, kan dit echt veel schelen in de sfeer.

Extra opbergruimte

Daarbij hebben de kasten vaak ook wat extra opbergruimte. Er is een mogelijkheid om andere wasbenodigdheden zoals wasmiddel op te bergen. Sommige opties hebben zelf een uitschuifbare lade waar je tijdens het in- en uitladen je wasmachine op kunt plaatsen.

Gedempt geluid

Ook het geluid van de apparaten wordt gedempt als je ze in een kast plaatst. Zelfs een stille wasmachine met koolborstelloze motor maakt tijdens het centrifugeren geluid en dit wordt door de kast gedempt. Ook als je bijvoorbeeld iets met een gesp aan het wassen bent, hoor je niet de hele tijd het getik tegen het deurtje.

Standaard kast

Het is mogelijk om een standaard kast voor je wasmachine en droger te kopen. Deze worden gemaakt volgens een formaat waarbij de meeste wasmachine en droger sets er gemakkelijk in passen. Je hoeft dan zelf niet te veel moeite te doen en het is zelfs mogelijk om een kast met een gepatenteerde kiepzekering te vinden. Je weet dan zeker dat de apparaten niet uit de kast zullen vallen. Denk altijd goed na wat de beste wasmachine kast voor je is en of je liever een schuifdeur of een openslaande deur hebt, met de eerste optie bespaar je de meeste ruimte.

Extra stabiel

Tot slot zorgt een kast er ook voor dat de apparaten stevig staan, waardoor ze tijdens het centrifugeren gestabiliseerd worden. Dit voorkomt dat de apparaten de hele tijd klappen moeten opvangen, waardoor ze uiteindelijk een veel langere levensduur zullen hebben. Zo heb je dus extra lang plezier van je nieuwe wasmachine en droger!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Kasten voor wasmachine droger set op elkaar

Het voordeel van een wasmachine en droger sets tegenover een losse wasmachine en droger is dat de apparaten altijd helemaal op elkaar zijn afgestemd. Niet alleen qua inhoud, gebruiksgemak, geluidsniveau en energielabel, maar ook de vorm. Je hebt dus altijd een passende wasmachine voor de droger en andersom.

Ruimte besparen

De twee losse apparaten op elkaar stapelen heeft als voordeel dat je veel ruimte kunt besparen. Met een wastoren creëer je een oplossing in de hoogte, een ruimte die in veel huishoudens onbenut blijft.

Stapelkit

Je kunt voor het stapelen van je wasmachine en wasdroger het beste een stapelkit gebruiken. Voor een set is er vaak een exemplaar dat bij het merk hoort, dit is geen grote uitgave. De meeste bouwmarkten en witgoedwinkels verkopen ook universele exemplaren, daarbij moet je vaak even controleren of en hoe ze aan je wasmachine geschroefd kunnen worden

Houd er rekening mee dat de droger altijd bovenop de wasmachine geplaatst moet worden. Dit is omdat de wasmachine veel zwaarder is. Zorg er ook altijd voor dat alles waterpas staat, anders beschadig je in één keer beide apparaten en dat zou zonde zijn.

Het grote voordeel van deze opstelling is dat je droger boven je wasmachine staat, waardoor je alles meteen door kunt laden. Dit scheelt heel erg met bukken en is dus veel beter voor je rug.

Was- droogcombinatie

Een andere oplossing om ruimte te besparen is de was droogcombinatie, maar hierbij moet je vaak inleveren op het gebruiksgemak, zo zijn er bijvoorbeeld weinig was droogcombinaties met een zelfreinigende wasmiddellade. Ook is het niet mogelijk om met een combinatie op hetzelfde moment te wassen en te drogen, wat voornamelijk bij een groter huishouden erg irritant kan zijn.

Kasten voor wasmachine droger set naast elkaar

De beste sets kunnen natuurlijk ook naast elkaar geplaatst worden. De apparaten zijn zo op elkaar afgesteld dat ze dezelfde hoogte en diepte hebben, waardoor ze in dezelfde kast passen. Je hebt dan wat extra opbergruimte op het blad aan de bovenkant.

Bij een wasmachine kast waarin de apparaten naast elkaar staan, zitten beide apparaten vaak helemaal in de nis ingebouwd. Op die manier voorkom je namelijk dat er allerlei viezigheid tussen de twee apparaten komt, waar je later niet meer goed bij kan. Zelfs in een duurdere wasmachine vind je nog wel eens een paar haren en een wasdroger heeft vaak pluizen.

Ook als je de twee aparte apparaten naast elkaar plaats, kun je ervoor zorgen dat ze iets hoger staan. Onderin houd je dan bijvoorbeeld wat ruimte om je wasmiddel en wasmand op te bergen, zodat de apparaten op een hoogte staan waardoor je niet hoeft te bukken. De ideale wasmachine hoogte is net iets onder je elleboog, waardoor je heel gemakkelijk al je was kunt in- en uitladen.

Inbouwkast wasmachine en droger set

Met een inbouwkast voor je wasmachine en droger set werk je de apparaten natuurlijk het beste weg. Je ziet niet alleen de apparaten niet, maar ook de kast zelf valt nauwelijks op. In principe moet je voor deze soort kasten letten op dezelfde eigenschappen als bij een gewone kast, of je nu voor de apparaten op of naast elkaar kiest.

Een goede wasmachine voor een inbouwkast heeft natuurlijk al de juiste afmetingen, maar je kunt het ook omdraaien. Pas de kast aan op het formaat van de wasmachine. Het heeft geen zin om de best geteste wasmachine en droger set links te laten liggen omdat deze niet in de kast van je voorkeur passen!