Wasmachine en droger set op elkaar

Door je wasmachine en droger bovenop elkaar te zetten, kun je veel ruimte besparen. De ruimte boven je wasmachine is vaak toch onbenut, dus je hoeft niks op te geven. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je de twee apparaten gaat stapelen, zo zet je bijvoorbeeld altijd de droger op de wasmachine, is het belangrijk dat de wasmachine helemaal waterpas staat en je kunt ook een universeel tussenstuk gebruiken. Op deze pagina kun je alles lezen over hoe je een droger op de juiste manier bovenop je wasmachine plaatst.
Sets

Hoe zet je jouw wasdroger op de wasmachine

Je wasmachine op je droger zetten is een klusje dat je zelf kunt klaren, het is niet nodig om daar een klusser voor in huis te halen. Houd er alleen wel rekening mee dat je voldoende mankracht nodig hebt om de droger veilig op de wasmachine te tillen.

Zorg er ook altijd voor dat de wasmachine waterpas staat op een stevige ondergrond, anders loop je het risico dat deze gaat stuiteren. Door de trillingen kan de droger heen en weer gaan schuiven en in het ergste geval kan het gebeuren dat de droger van de wasmachine valt.

Bij een wasmachine met verstelbare pootjes is het extra belangrijk dat je extra controleert of de wasmachine waterpas staat, want de kans is groot dat je de pootjes nog een paar keer aan moet draaien. Het is ook een optie om anti-trilling voetjes onder het apparaat te plaatsen, zodat je zeker weet dat hij zo stil mogelijk staat.

Het voordeel van een wasmachine droger set is dat je altijd zeker weet dat beide apparaten bovenop elkaar geplaatst kunnen worden.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Zet nooit een wasmachine op de droger

Van de twee apparaten is de wasmachine veel zwaarder dan de droger. In de bodem zitten namelijk betonnen elementen die het apparaat op zijn plek moeten houden tijdens het centrifugeren. Wanneer je de wasmachine bovenop zet, zal de droger veel sneller stuk gaan door al het gebonk.

Tussenstuk wasmachine en droger set

Met een tussenstuk wasmachine droger, ook wel een stapelkit genoemd, kun je beide apparaten heel gemakkelijk en verantwoord op elkaar zetten.

Bij sommige merken kun je een speciaal tussenstuk kopen, maar het is ook altijd een mogelijkheid om een universeel tussenstuk te kopen. Deze kun je gebruiken om apparaten van verschillende merken te stapelen en zijn verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt en anders online.

Er zijn ook exemplaren met een uitschuifbaar plateau, zodat je tijdens het in- en uitladen van je was bijvoorbeeld je wasmand neer kunt zetten.

De meeste stapelkits werken hetzelfde, de gladde kant moet altijd naar boven, maar lees altijd de gebruiksaanwijzing goed door, zodat je zeker weet dat je alles veilig monteert. Een stapelkit is niet effectief wanneer deze niet op de juiste manier gemonteerd is.

Wasmachine en droger set kast als alternatief

In een kast worden beide apparaten allebei in een apart vak geplaatst, waardoor ze dus niet direct op elkaar staan. Als bijkomend voordeel kun je ook nog eens de deur sluiten, waardoor de apparaten niet langer in het zicht staan.

Ook heeft een kast vaak extra opbergruimte, waarin je wasmiddel en andere wasbenodigdheden kunt opbergen. Zeker in een kleine woning is dit heel handig om een opgeruimde look te creëeren.

Je kunt een kast zelf bouwen, maar er zijn ook veel meubelwinkels die standaardkasten verkopen. De meeste wasmachine en droger sets passen daar gemakkelijk in.

Er zijn ook kasten waarin de apparaten naast elkaar worden geplaatst. Je houdt dan het bovenblad over om spullen op te zetten. Bij een gebrek aan ruimte is een was droogcombinatie ook altijd nog een optie, alleen is het dan niet mogelijk om tegelijkertijd te wassen en te drogen.

Veelgestelde vragen over een wasmachine en droger set bovenop elkaar

Tot slot behandelen we ook de vragen die het vaakst gesteld worden als het over het op elkaar plaatsen van een wasmachine en een droger gaat. Zo weten we zeker dat jij alle benodigde informatie hebt:
Als je wasdroger groter is en niet precies op je wasmachine past, is een stapelkit de ideale oplossing. Je weet zeker dat de apparaten op een verantwoorde manier op elkaar staan.
Een droger op de wasmachine zetten zonder tussenstuk kan in theorie wel, maar het wordt sterk afgeraden. Zorg ervoor dat je dan in ieder geval gebruik maakt van viltjes of iets anders dat ervoor zorgt dat de wasdroger veilig vast staat en niet van de wasmachine af kan glijden. Besteed ook extra aandacht aan het wasmachine waterpas zetten, om voor er zeker van te zijn dat de apparaten niet schuiven.
De droger moet altijd bovenop de wasmachine geplaatst worden, omdat de wasmachine te zwaar is. Wanneer je het andersom doet, loop je het risico dat de droger snel beschadigt of dat de wasmachine van de droger af valt.