Wasmachine en droger set verhoger

Een wasmachine of droger in en uitladen kan erg belastend zijn voor je rug en daarom zijn er mensen die een speciale wasmachine verhoger gebruiken. Hierdoor worden de apparaten wat hoger geplaatst, zodat je gemakkelijker kun in en uitladen zonder te bukken. Daarbij kun je met deze techniek ook gemakkelijker ruimte besparen en vaak creëert het extra opbergruimte om andere spullen en wasbenodigdheden op te bergen. Klinkt dat je als muziek in de oren? Lees dan op deze pagina alles over de wasmachine en droger verhoger.
Sets

Beste verhoger voor een wasmachine droger set van 2024

Natuurlijk wil je je dure witgoed niet zomaar op iedere wasmachine verhoger neerzetten en daarom hebben wij voor jou een selectie gemaakt van de beste wasmachine verhogers van dit jaar. We hebben hierbij gekeken naar de maximale belasting, de aanwezigheid va rubberen antislip noppen, eventuele uitschuifbare draadmand of uitschuifbare plank en verstelbare poten.

Dit zijn de beste wasmachine verhogers van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale set

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw set

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Hoe stil moet de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Hoe duur mag de wasmachine en droger set zijn?

Set keuzehulp

Terug
1
2
3
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Set keuzehulp

Bekijk 10 beste sets
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachine droger set zoeken...

Wat is een verhoger voor een wasmachine en droger set

Er zijn verschillende soorten wasmachine verhogers beschikbaar, waar je natuurlijk ook je droger op kunt zetten. De eerste soort is vrij simpel en laat zich het best beschrijven als een soort bijzettafeltje waar je de apparaten op kunt plaatsen. Aan de onderkant is alles dus open, waardoor je daar gemakkelijk bij kunt om bijvoorbeeld schoon te maken.

De andere bekende variant is de wasmachine verhoger met lade, waarin je dus gemakkelijker andere spullen kwijt kunt. Dit maakt het erg eenvoudig om spullen op te ruimen, waardoor je huis lekker netjes blijft.

Tot slot zijn er wasmachine verhogers met een uittrekbare plank, waarop je bijvoorbeeld je wasmand kunt neerzetten. Zodra je klaar bent met je wasgoed in of uit de wasmachine of droger laden, schuif je de plank weer gewoon terug onder de machine en heb je er geen last meer van.

Iedere soort wasmachine verhoger heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Het is afhankelijk van jouw wensen en behoeftes welke het beste bij je past. Daarbij moet je er ook altijd op letten dat de wasmachine verhoger van jouw voorkeur ook echt bij je wasmachine en droger past. Sommige merken verkopen hun eigen verhogers, maar je bent het vaakst aangewezen op een universele wasmachine verhoger.

Wat is een goede verhoger voor een wasmachine en droger set

Wat voor jou de beste wasmachine verhoger is, hangt af van waar je behoefte aan hebt. Voor wat extra opbergruimte kies je het beste voor een model met een lade er onder. De meeste wasmachine verhogers zijn tussen de 30 en 40 cm hoog, waardoor je minder hoeft te bukken. Het is afhankelijk van je lichaamslengte wat voor jou de ideale hoogte is, dus je hebt er dan meer aan als een wasmachine verhoger verstelbaar is.
Kijk ook altijd of er een merkspecifieke verhoger beschikbaar is of dat je een universeel wasmachine en droger verhoger nodig hebt. De Hama universeel wasmachine verhoger is bijvoorbeeld 60 cm breed en ook 60 cm diep, waardoor iedere wasmachine en droger erop zullen passen.

Waar let je op bij het kopen van een verhoger voor een wasmachine droger set

Een goede wasmachine verhoger sluit aan op jouw behoeftes. Als je op zoek bent naar een beetje extra opbergruimte, doe je er verstandig aan om een model met een lade te kopen. Zo creëer je extra ruimte op een plek die je normaal gesproken onbenut laat. Ook wordt de plek rondom je wasmachine hiermee veel opgeruimder. In plaats van een lade kan er ook een tussenstuk of een mandje onder de verhonger zitten.

Verhoger zonder lade

Zonder lade is een wasmachine verhoger geschikt om bijvoorbeeld onder te kunnen schoonmaken en dat is voor veel mensen ook belangrijk. Zeker als er ook een droger naast de wasmachine staat, bestaat er een kans dat er veel viezigheid rondom de apparaten ophoopt.

Let op het gewicht

Let bij het kijken naar de verschillende wasmachine verhogers altijd goed op het gewicht dat ze kunnen dragen, anders loop je het risico dat je apparaten binnen no time op de grond liggen. De meeste wasmachine verhogers hebben een draagvermogen van rond de 15o kilogram, wat voldoende is om iedere wasmachine en droger te kunnen houden.

Verhoger voor wasmachine en droger

Wanneer je zeker weet dat je zowel je wasmachine als je droger op een verhoger wil plaatsen, kun je voor een combinatie kiezen. De Nedco duo wasmachine verhoger heeft bijvoorbeeld voldoende ruimte om twee apparaten op te plaatsen. Je weet dan meteen dat ze allebei op gelijke hoogte staan en da

Veelgestelde vragen over een verhoger voor een wasmachine droger set

Er zijn zo veel verschillende wasmachine verhogers beschikbaar, dat het moeilijk is om te bepalen wat de beste keuze is. Om je alvast een beetje op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we hier de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.
Een wasmachine verhoger zorgt ervoor dat je gemakkelijker kunt in- en uitladen, omdat je wasmachine en droger wat verder van de grond staan. Diep bukken tijdens het in- en uitladen van je wasgoed is dan niet meer nodig en dat is beter voor je rug. Bij sommige aanbieders wordt het ook wel een wasmachine sokkel genoemd.
Veel mensen zullen baat hebben bij een universele verhoger, omdat deze geschikt is voor de meeste wasmachines. De beste verhogers zijn in hoogte verstelbaar, zodat je ze later altijd nog kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur, die paar centimeter kunnen wat dat betreft echt een wereld van verschil maken.

Wanneer je echt hele specifieke wensen hebt, kun je ook zelf een wasmachine verhoger maken. Het is daarbij wel heel belangrijk dat je goed rekening houdt met de maximale belasting, anders loop je het risico dat de apparaten naar beneden vallen.

Ook de trillingen van je wasmachine en droger zijn een factor om rekening mee te houden. Je moet ervoor zorgen dat de apparaten goed op de verhoging vast staan en dat ze niet de kans krijgen om te gaan ‘lopen’. Een wasmachine verhoger is alleen een goed idee als je er zeker van bent dat beide apparaten stevig op hun plek blijven staan.